Gendime Çorbası

Son güncelleme: 10.10.2007 10:04
  • Malzemeler:
    1 su bardağı haşlanarak pişmiş aşurelik buğday
    1 çay bardağı yoğurt
    1 yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı un
    Yarım paket margarin
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    Tuz
    1 çay kaşığı kırmızıbiber
    Yapılışı :

    Çukur bir kabın içine unu, yoğurdu, yumurtayı koyup, çırpma teli ile iyice çırpın. 1 bardak su ilave edin ve sonra buğdayın üzerine boşaltıp karıştırın.

    Biraz kaynatın, tuzunu koyup, ateşten alın. Bir tavaya yağı koyup kızdırın. içine naneyi, kırmızıbiberi koyup, bir-iki salladıktan sonra çorbanın üzerine boşaltıp servis yapın.( isteğe göre kızgın yağ, çorbanın üzerinde kaşıkla gezdirilebilir.)
#09.10.2007 19:53 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#10.10.2007 10:04 0 0 0