Hz.Peygamber Efendimiz

Son güncelleme: 17.07.2008 12:27
  • Ey Sevgili

    Gelir misin rüyama bir kez göreyim cemalini
    Engelliyor günahlarım gül yüzünü görmeyi
    Arzum ahirette cennete seninle girmeyi
    Ne olur biraz gül bana Resul-ü Kibriya
    Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa

    Sensiz dünya zilletle boğuluyor
    Asr-ı saadet günleri hasretle çekiliyor
    Toplumun ahlakı gitgide çöküyor
    Ne olur biraz gül bana Habib-i Kibriya
    Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa

    Geceler karanlık, yokluğunda her saniye
    Ay doğmuş, güneş batmış ne çare bu çileme
    Tutamazsam elini sırat üzerinde
    Ne olur biraz gül bana Nebi-î Kibriya
    Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa

    Bir bilal olamadım ezanın için
    Çıkıpta sahraya, kavrulmadı ayağım elim
    Sen varken, sensiz olmak bilmem niçin
    Ne olur biraz gül bana Resul-ü Kibriya
    Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa

    Seni anar Ya Muhammed Kubbe-i Hadra
    Yoktu keder yoktu zulüm asr-ı saadet zamanında
    Kapılar aralanıyor karanlıklar ortasında
    Ne olur biraz gül bana Resul-ü Kibriya
    Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa

    Sel olur göz yaşlarım, ismini duyunca
    Tebessümün de ne hoştur ukbada
    Şefaatini eksik eyleme mahşer anında
    Ne olur biraz gül bana Resul-ü Kibriya
    Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa

    Alemlere rahmetsin nurun ile
    Kalplere düstursun ahlakın ile
    Salat-u selamlar sanadır Ya muhammed
    Ne olur biraz gül bana resul-ü Kibriya
    Ne olur ümmetinden eyle Muhammed Mustafa(S.A.V)

    Yasin Onat
#10.10.2007 11:33 0 0 0
  • tşklr sağol arki
#26.04.2008 12:52 0 0 0
  • Hz. MUHAMMED'İN Mİ'RAC KISSASI


    İsra, kelimesi, geceleyin yürümek manasına gelir. Hz.Muhammed'in Mi'raca mucizesinin Mekke'den Kudüs'e kadar olan kısmı bu sürede anlatılmaktadır.

    Kur'an'da şöyle anlatılmaktadır: Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu Mescid-i Haram'dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir. O, gerçekten işitendir, görendir. Kur'an'ın, isra süresi, ayet/ 1

    Hadis Hz.Muhammed'in Mi'racı hakkında daha fazla tafsilat vermektedir. Sahabelerden bir topluluk, sahi senedlerle Hz.Muhammed'in Mi'raca çıkışını rivayet etmişlerdir. Rivayete göre Hz.Muhammed şöyle buyurdu: Bir kere ben Hatim'de yatmış bulunuyordum Cebrail geldi, karnımı yardı ve kalbimi çıkardı. Sonra içi iman dolu bir tas getirildi. Kalbim yıkandıktan sonra içini iman dolduruldu. Sonra eski haline iade olundu. Daha sonra katırdan küçük ve eşekten büyük beyaz bir binek getirildi. Ben bunun üzerine bindirildim. Cebrail de benimle yolandı, bana refakat etti. Sonra ben Cebrail ile beraber Beyt-i Makdis'e vardım. Namaz kıldım. Bütün peygamberler de benimle kıldılar. Sonra yüksek makamlara çıkılacak bir merdiven kuruldu. Buna Cebrail ile bindirildim ve onunla beraber yükseldim. Nihayet dünya semasına vardı. Cebrail gök kapısını çaldı. Kim o? denildi. Cebrail: Cebrail'im! dedi.
    Yanındaki kimdir? diye soruldu. Cebrail: Muhammed, diye cevap verdi.
    Ya ona Mi'rac daveti gönderildi mi? diye soruldu. Cebrail: Evet gönderildi! diye tastik etti. Merhaba gelen zata! Bu gelen kişi ne gözel yolcu; denildi. Hemen gök kapısı açıldı. Ben birinci semaya varınca Ademle karşılaştım. Bu senin baban Adem'dir; ona selam ver! dedi. Bende selam verdim. Adem selamıma mukabele etti. Sonra: Merhaba hayırlı, iyi oğlum, salih peygamber! dedi. Sonra Cebrail benimle yukarı yükseldi. Taki ikinci semaya geldi. Bunun da kapısını çaldı. Kim o? denildi. Cebrail: Cebrail'im! dedi.
    Yanındaki kimdir? diye soruldu. Cebrail: Muhammed, diye cevap verdi.
    Ya ona Mi'rac daveti gönderildi mi? diye soruldu. Cebrail: Evet gönderildi! dedi.
    Merhaba gelen zata! Bu gelen kişi ne gözel yolcu; denildi. Hemen gök kapısı açıldı. Ben ikinci semaya varınca orada Yahya ve İsa ile karşılaştım. Üçüncü, İdris dördüncü, Harün beşinci, Müsa altıncı İbrahim yedinci kat gökte bulunmaktadır.

    Hz.Muhammed devamla şöyle buyurdu: Sonra benim üzerime her gün 50 vakit namaz farz kıldı. Ben dönüp Müsa'ya uğradığımda Musa: Ne emrolundun? diye sordu. Ben: Her gün 50 vakit namazla emrolundum? diye cevap verdim. Musa: Her gün 50 vakit namaza ümmetinin gücü yetmez. Vallahi ben, kesin olarak nası senden önce denedim. Ben İsrailoğullarını sıkı bir mümareseye tabi tuttum. Binaenaleyh sen, Rabbi'ne müracaat et, ümmetin için hafiflletmesini niyaz eyle! dedi. Ben de müracaat ve niyaz eyledim. Ben de 10 vakit namaz tenzil olundu. Bunun üzerine Musa'ya dönüp geldim. Musa, evvelki gibi tavsıyede bulundu. Ben de Rabb'ime arz-ı niyaz ettim. Bu defa 10 vakit namaz daha tenzil buyuruldu. Ben yine Musa'ya dönüp geldim. Musa da eskisi gibi öğüt verdi. Ben de Rabb'ime arz-ı niyaz ettim. Benden 10 vakit namaz daha tenzil buyuruldu. Ben yine Musa'ya dönüp geldim. Musa da önceki tavsıyede bulundu. Ben de Rabb'ime arz-ı niyaz ettim. Benden 10 vakit namaz daha tenzil olundu her gün 10 vakit namazla emrolundum. Musa'ya dönüp geldim. Musa bana evvelki mütalaasını söyledi. Ben de Allah'ın arz-ı niyaz eyledim de bu defa her gün 5 vakit namazla emrolundum. Bunun üzerine Musa'ya dönüp geldim. Musa: Ne emrolundun? diye sordu. Ben de her gün 5 vakit namazla emrolundum! dedim. Musa: Ümmetin her gün 5 vakit namazla muktedir olamaz. Ben senden evvelce nası epey tecrübe ettim; şimdi sen de Rabb'ine müracaat et de bunun ümmetin için hafiflletmesini dile! dedi. Ben: Rabb'ime çok niyaz ettim, ta ki, bir daha arz-ı niyaz eylemekten utandım. Bu süretle 5 vakit namaza razı olacağım ve bunu teslimiyet göstereceğim! dedim.

    Ben Musa'nın yanından geçince bir münadi: Ben 5 vakit namazla farizemi imza ve irade eyledim; kullarımdan fazlasını tenzil eyledim! Diye nida eyledi. Daha sonra Cebrail ile birlikte yatağıma geri döndüm ve bütün bunlar bir gece içinde olup bitmişti.
#26.04.2008 12:53 0 0 0
  • çok güzel Allah Razı olsun
#08.05.2008 08:07 0 0 0
  • çok güzel paylşatığın için teşekkürler
#30.06.2008 21:59 0 0 0
  • MÜKEMMEL TEŞEKÜRLER
#04.07.2008 18:23 0 0 0
ous ous foto
  • Allah razı olsun arkadaşım... sağol paylaşım için.
#17.07.2008 12:27 0 0 0