Etli, Kuru Domatesli Bulgur Pilavi

Son güncelleme: 21.10.2007 16:29
  • Malzemeler:

    250 gr. ufak dogranmis kusbasi et
    3-4 yemek kagisi tereyagi veya siviyag
    1 orta boy sogan (yemeklik kucuk dogranmis)
    2 su bardagi pilavlik bulgur
    1 domates (kabugu soyulmus, kup dogranmis)
    1/3 su bardagi zeytinyagli kuru domates (cam kavanozlarda satilan) , yagi suzulmus ince cubuk seklinde dogranmis
    3 + 1/4 su bardagi sicak su
    tuz


    Yapilisi:

    Etleri ufak bir tencerede hafif yagda suyunu salip cekinceye kadar kavurun. Daha sonra ustunu gececek kadar su koyup iyice yumusayana kadar pisirin. (1 saat kadar)

    Dogranmis sogani pilavlik genis bir tencerede yagla kavurun. Hafif sarardiktan sonra bulguru ilave edip kavurmaya devam edin.

    3-4 dakika kavurduktan sonra kup dogranmis domatesi ilave edip 1-2 dakika daha karistirin.

    En son dogranmis kuru domatesleri, suyu ile birlikte etleri, tuzu vede etin suyu ile birlikte toplam 3 + 1/4 su bardagi edecek kadar su ilave edin.

    Kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin. Altini kapatip hafifce karistirdiktan sonra demlenmesi icin 5 dakika kadar daha beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

    Not: Isterseniz suyunu ilave ederken pilava ufak konserve nohut ilave edebilirsiniz
#11.10.2007 17:28 0 0 0
  • eline emegine saglık sindy
#12.10.2007 00:23 0 0 0
  • ellerine sağlık
#21.10.2007 16:29 0 0 0