Malzemeler:

250 gr. ufak dogranmis kusbasi et
3-4 yemek kagisi tereyagi veya siviyag
1 orta boy sogan (yemeklik kucuk dogranmis)
2 su bardagi pilavlik bulgur
1 domates (kabugu soyulmus, kup dogranmis)
1/3 su bardagi zeytinyagli kuru domates (cam kavanozlarda satilan) , yagi suzulmus ince cubuk seklinde dogranmis
3 + 1/4 su bardagi sicak su
tuz


Yapilisi:

Etleri ufak bir tencerede hafif yagda suyunu salip cekinceye kadar kavurun. Daha sonra ustunu gececek kadar su koyup iyice yumusayana kadar pisirin. (1 saat kadar)

Dogranmis sogani pilavlik genis bir tencerede yagla kavurun. Hafif sarardiktan sonra bulguru ilave edip kavurmaya devam edin.

3-4 dakika kavurduktan sonra kup dogranmis domatesi ilave edip 1-2 dakika daha karistirin.

En son dogranmis kuru domatesleri, suyu ile birlikte etleri, tuzu vede etin suyu ile birlikte toplam 3 + 1/4 su bardagi edecek kadar su ilave edin.

Kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin. Altini kapatip hafifce karistirdiktan sonra demlenmesi icin 5 dakika kadar daha beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Not: Isterseniz suyunu ilave ederken pilava ufak konserve nohut ilave edebilirsiniz

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 488
favori
like
share
umut_alin Tarih: 21.10.2007 17:29
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 12.10.2007 01:23
eline emegine saglık sindy