Malzemeler
175 gr haşlanmış pancar,soyulmuş ve 1 cm küp şeklinde kesilmiş
2 orta boy armut
1/2 baş rezene, ayıklanıp ve doğranmış
1 demet suteresi, sapları ayrılmış
SOS:
1/2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı bal
1/2 çay kaşığı sirke
tuz ve karabiber

Yapilisi

İlk önce sosu hazırlayın: Büyük bir kasede limon kabuğu ve suyunu yoğurt, ayçiçek yağı, bal ve sirkeyle karıştırın. Tuz ve biberi ekleyip yeniden iyice karıştırın.
Armutları soyup içlerini temizleyip ikiye bölün. Küp şeklinde kesip sosa ekleyin. Pancarları ve rezeneyi de ekleyip katıp karıştırın.
Şeffaf filmle salatanın üstünü kapatıp servis yapana dek buzdolabında saklayın. Servis yapacağınız zaman suteresini ayıklayıp salataya ekleyin. Bir salata kabına aktarıp servis yapın.
SERViS ÖNERiLERi: Herhangi soğuk etle çok iyi giden bu salatayı karışık ordövrün bir parçası olarak sunabilirsiniz.
ALTERNATiF: Armut yerine elma kullanabilirsiniz. Yoğurt yerine krema, rezene yerine de kereviz kullanabilirisiniz. Suteresi yerine ise roka veya ıtırlı herhangi bir yeşillik mükemmel sonuç verir.
DiKKAT: Armutlar soğuluyunca hemen renk değişitirir. Bu yüzden ilk önce sosu yapın. Daha sonra armutları soyup hemen sosa ekleyin.
AŞÇININ ÖNERiSi: Pancarı pişirdikten sonra daha kolay soyulması için soğuk suya tutun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 391
favori
like
share
Sindy Tarih: 12.10.2007 12:02
tesekkurler SU-PERISI