"Güzellik İçin Meyve Kürleri"

Meyveler bağışıklık sisteminizi güçlendirmekle kalmıyor, güzelliğinizi koruyarak zinde bir görünüm sağlıyor.


Kansızlığa bire bir
İki adet kabuklu elma, bir küçük yeşil salata, bir kereviz ve üç kereviz sapı kokteyli, zengin içeriği ile kansızlığa birebir gelir. Bileşimindeki A, B ve C vitaminleri, folik asit, biotin ve potasyum sayesinde yüz ve vücut cildini canlandırarak tazelik kazandırır. Tırnakları ve saçları güçlendirir.

Güneş suyunu ihmal etmeyin
Bir greyfurt, bir portakal ve bir avuç üzüm karışımının suyu, zengin bir C vitamini deposudur. Organizmayı toksinlerden arındırır, mide ve bağırsak sisteminin işlevini canlandırır. Bir avuç da kuru üzüm katarsanız kansızlığa iyi gelir.

Toksinlerden arındırmak için
Bir avuç ıspanak, bir avuç maydanoz, iki havuç ve bir salatalıktan hazırlayacağınız kokteyl, içeriğindeki A, B, C vitaminleri ve minerallerle dişleri ve dişetlerini güçlendirir. Anemi ve kabızlığa karşı güçlü bir koruyucudur. Organizmayı toksinlerden arındırmakta üstüne yoktur.

Metabolizmayı canlandırmak için
Bir dolmalık veya çarliston biber, yarım salatalık, üç yaprak lahana, üç havuç, bir avuç ıspanak kokteyli adeta bir hipervitamin bombasıdır. İçeriğinde organizmanın günlük gereksinimini karşılayacak yeterli miktarda B grubu vitamini, provitamin A ve A vitamini, kalsiyum, potasyum ve sodyum bulunur. Havuç ve lahana bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu kokteyl mevsim değişikliklerinde metabolizmayı canlandırıcı etkiye sahiptir.

Cildi tazeler
İki dolmalık biber, bir havuç, bir salatalık, dört kereviz sapı ve dört yeşil salata yaprağını meyve sıkıcısına koyun. Sabah kahvaltıda ya da öğünlerde için. C ve A vitaminleri, potasyum, silisyum ve sodyum içeren bu kokteyl, dolaşımı kolaylaştırır, idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Cildi tazeler.

Zindelik formülleri
Dört limonu sıkın ve şekersiz olarak birden için. Tam bir C vitamini bombasıdır.
Domates suyunu biraz sıvı yağ ile kaynatın ve soğuttuktan sonra için. Vücut hücrelerine A vitamini sağlar.
Mutfağınız meyvelerin gücünü desteklesin
1- Yemek yaparken, fırın, ızgara, buğulama ve haşlama gibi yağsız pişirme yöntemlerini kullanın.
2- Sık sık balık ve tavuk eti yiyin.
3- Etlerdeki görünür yağları temizleyin, tavuğun ve balığın derisini yemekten kaçının. Unutmayın, balık ve tavuk derisi fazla miktarda yağ içerir.
4- Sıvı yağları ve doymamış yağlar açısından zengin margarinleri tercih edin.
5- Kızartmalarınızı teflon tavada ve az miktarda sıvı yağ kullanarak yapın.

Yemek yaparken kullandığınız yağ miktarını dengede tutun. Fritözde kızartma yapıyorsanız, çok çeşitli besinleri birarada kızartmamaya dikkat edin ve fritöz yağını en fazla beş kez kullanın. Az yağ kullanmanın yemeğin lezzetini azaltmasını önlemek için, yemeğin pişmesinden sonra tencerenin üstünde biriken yağları bir kaşıkla alabilirsiniz. Bu, toplam yağ alımınızı düşürmenin çok etkili bir yoludur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 364
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 16.10.2007 01:28
eline saglık sindy yararlı paylaşımın için saol