malzemeler:

1 kg börülce
2 baş kuru soğan
3 domates
5 sivri biber
1 kırmızı dolmalık biber
1 sarı dolmalık biber
biberler yoksa 2 havuç
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:

1. börülceleri yıkayıp birkaç dakika haşlayın. haşladıkltan sonra süzgeçle alıp soğuk suyun altından geçirin.

2. börülcelerin uçlarını temizleyin. her birini bütün olarak veya ikiye bölerek tencerenin dibine dizin. soğanları halka halka doğrayarak börülcelerin üzerine yayın. biberleri şertler halinde doğrayıp dizin. domatesleri ve havuçları da (varsa dolmalık biberleri) soyup şeritler halinde kesip tencereye yerleştirin.

3. tencereye zeytinyağını gezdirin. kaynamış suyu ilave edip kaynamaya bırakın. kaynayınca altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

4. sebzeler yumuşayınca tuzu ilave edin. ılık olarak yoğurt ile servis yapın...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1110
favori
like
share
PaylasiM-User Tarih: 06.02.2009 17:42
Paylasim İçin Teşekkür Ellerine Sağlık
nis_2 Tarih: 02.02.2009 16:56
tşklerr...güzel olmuş
satUn Tarih: 02.02.2009 16:53
güzel bir paylaşım saol
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:45
SAOLLL TSK
umut_alin Tarih: 21.10.2007 17:29
ellerine sağlık
Sindy Tarih: 16.10.2007 21:24
emegine saglik