Malzemeler

2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
alabildiğince su
İçi için: yarım kg pırasa, 1 domates, 1 çarliston biber, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yumurta sarısı, tuz, karabiber

[COLOR="plum"]Yapılışı

Un, kabartma tozu, yoğurt, yumurta ve tuzu derin bir kaba alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar su ekleyerek yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Pırasa, biber ve domatesi doğrayın. Sebzeleri sıvıyağda kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip ateşten alın. Hazırladığınız hamuru yarım cm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı veya hamur kesici ile yuvarlak parçalar kesin. Her birinin üzerine pırasalı karışımdan koyup yarımay şeklinde kapatın. Yumurta sarısını üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 489
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 23.10.2007 17:35
pırasalı böregi hiç yemedim ama güzel bir tarif deneyecegim