7.SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ SORULAR

1. Yeniçağda “laik devlet” anlayışı ilk kez hangi olaydan sonra ortaya çıkmıştır?
A) Coğrafi Keşifler B) Rönesans C) Reform D) Haçlı Seferleri

2. Aşağıdakilerden hangisi coğrafi keşiflerin sebeplerinden biri değildir?
A)Açık denizlere dayanıklı gemilerin yapılması
B) Ticaret yollarının el değiştirmesi
C) Pusulanın geliştirilmesi
D) Matbaa ile yeni bilgilerin yaygınlaşması

3. Yeniçeri Ocağını ortadan kaldıran padişah hangisidir?
A) II. Mahmut B) I. Süleyman C) III. Selim D) I. Abdülhamit

4. Fransız İhtilalinin Osmanlı üzerindeki en büyük etkisi nedir?
A) Eşitlik B) Özgürlük C) Demokrasi D) Milliyetçilik

5. Osmanlı Devleti aşağıdaki dönemlerden hangisinde batı tarzında yeniliklere başlamıştır?
A) Lale Devri B) III. Selim Devri C) Tanzimat Devri D) Meşrutiyet Devri

6. Nizam-ı Cedit Ordusu hangi padişah zamanında kurulmuştur?
A) I. Mahmut B) II. Mahmut C) II. Selim D) III. Selim

7. Aşağıdaki savaşlardan hangisi Osmanlıları Müslüman Devletlerle yaptığı savaşlardan biri değildir?
A) Otlukbeli B) Ridaniye C) Niğbolu D)Mercidabık

8. Kanuni Sulta Süleyman Avrupa Hıristiyan birliğini parçalamak amacıyla aşağıdaki devletlerden hangisiyle antlaşma imzalamıştır?
A) Almanya B) Fransa C) Avusturya D) İspanya

9. Osmanlı Devletinin Baharat Yolu’nu ele geçirmesi aşağıdaki devletlerden hangisine son vermesiyle olmuştur?
A) Bizans B)Safevi C) Memlük D) Akkoyunlu

10. Türkiye’nin ilk Demir – Çelik fabrikası hangi şehirde kurulmuştır?
A) Karabük B) İskenderun C) Ereğli D) Sivas




Cevap Anahtarı :
1-C 6-D
2-B 7-C
3-A 8-B
4-B 9-C
5-A 10-A

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 25170
favori
like
share
serdar kale Tarih: 19.03.2010 20:19
site çok güzel
serdar kale Tarih: 19.03.2010 20:18
siteniz çok güzel
SpArTaPraF- Tarih: 25.11.2009 15:17
[COLOR="SlateGray"]sAoL
SpArTaPraF- Tarih: 25.11.2009 15:16
Leo Franco & Hakan Balta & Sabri Sarıoğlu & Servet Çetin & Gökhan Zan
Arda Turan & Abdul Kader Keita & Elano Blumer & Harry Kewell
Baroş & Nonda

hePİMİZ ciMBOMLUYUZ
KaRaKıZ Tarih: 28.10.2009 15:18
sağol kız
irem55 Tarih: 12.10.2009 17:49
süperrrrrrr site cnmm
yasaronur Tarih: 26.09.2009 12:03
Saol
merve yprk Tarih: 26.05.2009 14:18
TEŞEKKÜRLER
admiram Tarih: 28.10.2008 10:39
teşekkürler ellerinize sağlık