[COLOR=Dimgray]Adaçayı sıkça içildiğinde tüm bedeni güçlendiriyor, kalp krizi riskini azaltıyor ve kötürümlüklerde destek sağlıyorBirçok hastalığın önlenmesi ve tedavi sürecinde iyi gelen adaçayı, doktor tavsiyesi ve önerisine göre kullanıldığında iyi sonuçlar elde edilebiliyor.

Çayır ve meralarda bulunan adaçayı (Salvia officinalis), dişotu ve meryemiye adları ile de tanınıyor. 30-70 cm boyunda olan bitkinin menekşe renkli çiçekleri halka dizilişli, karşılıklı olan beyaz keçeli yaprakları gümüş gibi parıldıyor ve acımtırak, ıtırlı bir koku yayıyor.

Bahçe adaçayı, çayır adaçayı gibi isimlerle de anılan bitki eterli uçucu yağlar,yüzde 30 thujon, yüzde 5 cineol, linalol, borneol, salven, pinen ve kafur; tanenler, triterpenoitler, flavonlar, östrojen benzeri maddeler ile reçineli bileşiklerden oluşuyor. Bitkinin çiçekleri, gargara ve adaçayı sirkesi yapmak için de toplanıyor. Elde edilen sirke, uzunca bir süre hasta yatağından kalkamayan kişilere rahatlatıcı ve canlandırıcı anlamda sürülerek, masaj yapılıyor. Adaçayı, çok eski çağlarda da şifalı bir bitki olarak biliniyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 595
favori
like
share