BreziLya GP : Hamilton'dan hatalı başlangıç

Son güncelleme: 22.10.2007 09:08
  • Brezilya GP'si Cuma antrenmanlarında en iyi zamanı Lewis Hamilton yaptı. İzin verilenden daha fazla lastik kullanan Hamilton'ın durumu incelemeye alındı ancak İngiliz pilota ceza verilmedi.

    Şampiyonun belli olacağı sezonun son yarışında mücadelesi olaylı Cuma antrenmanlarıyla başladı.

    Şampiyonluk şansı bulunan üç pilottan Kimi Raikkonen sabah seansının en hızlı ismi olurken, ikinci seansta klasman lideri Lewis Hamilton ve dört puan gerisindeki Fernando Alonso ilk iki sırayı aldı.

    Sabah seansında fazla lastik seti kullanarak kural ihlali yapan Hamilton'ın durumu yarış komiserleri tarafından incelendi ve cezaya gerek görülmedi.

    Yağmur nedeniyle takımlar için verimli geçmeyen ilk antrenman seansının ardından, ikinci seansta şampiyona lideri Lewis Hamilton bir dakika 12.767 saniyelik turuyla turuyla en hızlı isim oldu.

    İngiliz pilotu, takım arkadaşı Fernando Alonso 0.122 saniye farkla takip etti. İlk seansta ilk iki sırayı elde eden Ferrari pilotları ikinci bölümde McLaren'ların arkasında kaldı.

    Sezonun son yarışına Hamilton'ın yedi puan gerisinde giren Ferrari pilotu Raikkonen 0.3 saniye daha yavaş kalarak dördüncülükle yetinirken, takım arkadaşı Massa'nın da gerisinde yer aldı.

    İlk seansta izin verilenden daha fazla lastik seti kullanan Honda'dan Jenson Button ve Super Aguri'den Takuma Sato ve Lewis Hamilton hakemlere ifade verdi.

    Bu üç pilot sabah seansında izin verilen sayı olan bir yerine iki set yağmur lastiği kullanarak kural ihlali yaptı ancak hiçbirine ceza verilmedi. Hamilton'ın takımı McLaren olayın basit bir yanlışlıktan ibaret olduğunu açıkladı.

    BMW Sauber'den Robert Kubica, Renault'dan Giancarlo Fisichella'nın ardından altıncı olurken, Williams pilotları Nico Rosberg ve Kazuki Nakajima, Red Bull'dan David Coulthard ve BMW Sauber'den Nick Heidfeld ilk 10'u tamamlayan pilotlar oldu.

    FIA'nın McLaren takımının kendi pilotlarına eşit davranıp davranmadığını kontrol etmekle görevlendirdiği gözlemci, görevine Cumartesi günü başlayacak.
#20.10.2007 10:57 0 0 0
  • Yedi kez dünya şampiyonu Michael Schumacher, şampiyonun belli olacağı Brezilya Grand Prix'sinde büyük bir mücadele yaşanacağını söyledi.

    Schumacher, üç pilotun şampiyonluk iddiasıyla çıkacağı sezonun son yarışıyla ilgili açıklamasında, "dünya şampiyonasının Brezilya'daki finali büyük bir mücadeleye sahne olacak" dedi.

    Interlagos pistinde Pazar günü koşulacak Brezilya Grand Prix'sinde 107 puanlı Lewis Hamilton, 103 puanlı Fernando Alonso ve 100 puanlı Kimi Raikkonen şampiyonluk iddiası taşıyor.

    Michael Schumacher, kendisine ait web sitesinde yer alan açıklamasında, "böyle bir yarış öncesi pilotların üzerinde nasıl bir baskı olduğunu iyi bilirim. Doğrusunu söylemek gerekirse yarışı evimdeki koltukta izleyeceğim için çok memnunum" ifadelerini kullandı.

    Formula 1 kariyerine geçtiğimiz sezon sonunda nokta koyan Schumacher, her pilotun böylesine büyük bir final yarışında yer almayı hayal ettiğini belirterek, en büyük arzusunun Kimi Raikkonen ve Ferrari'nin bu mücadeleden zaferle çıkması olduğunu ifade etti.

    Beş şampiyonluk kazandığı Ferrari'de danışman olarak çalışan eski F1 pilotu, "sezon boyunca olduğu gibi yine çok heyecanlı bir yarış izleyeceğiz. Takımdaki değişliklere ve yaşanan teknik sorunlara rağmen rekabetçi olduğumuzu görmek beni mutlu etti" dedi.

    Kariyerindeki son yarış olan Brezilya Grand Prix'sinde ve pilotluk kariyerinde güzel anıları olduğunu belirten Schumacher, "yine de şu an ailemle birlikte olduğum için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.
#20.10.2007 10:57 0 0 0
  • ya bizim bu Lewis Hamilton iyi basladi ama sonunda sampiyonlugu elinden kaptiracak gibi
#20.10.2007 13:11 0 0 0
  • kaptırsın aßi iyi oLur...

    kimi'nin kazanmasını istiyorum
#21.10.2007 15:36 0 0 0
  • Formula 1'de şampiyonu belirleyecek sezonun son yarışı Brezilya Grand Prix'sine Ferrari pilotu Felipe Massa pole position'da başlayacak.

    Formula 1'de şampiyonluk düğümünü çözecek Brezilya Grand Prix'sinin sıralama turlarında Brezilyalı pilot Felipe Massa ilk sırayı aldı.

    Şampiyonluk için iddiası bulunmayan Felipe Massa, 1.11.931'lik derecesiyle pole pozisyonu kazandı.

    Şampiyona lideri Vodafone McLaren sürücüsü Lewis Hamilton 1.12.082'lik derecesiyle ikinci sırayı aldı. Şampiyonluk şansı bulunan Ferrari'den Kimi Raikkonen, üçüncülüğü elde etti.

    Hamilton'ın 3 puan gerisinde bulunan son iki yılın şampiyonu Fernando Alonso yarışa 4'üncü sıradan başlayacak.

    Interlagos'ta Mark Webber 5'inci, BMW Sauber'den Nick Heidfeld 6, Robert Kubica 7'nci, Toyota'dan Jarno Trulli 8'inci, Red Bull'dan Mark Webber 9'uncu ve Williams'tan Nico Rosberg 10'uncu cepte başlayacak.
#21.10.2007 15:38 0 0 0
  • Formula 1'de sezonun son yarışı Brezilya GP'sini Kimi Raikkonen kazandı ve kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğunu elde etti.

    Formula 1 'de sezonun son iki yarışına Vodafone McLaren pilotu Lewis Hamilton'ın 17 puan gerisinde giren Kimi Raikkonen şampiyon oldu.

    Son yarış olan Brezilya Grand Prix'sine şampiyonluk iddiasıyla gelen üç isimden biri olan 28 yaşındaki Ferrari pilotu, Interlagos pistindeki mücadeleyi takım arkadaşı Felipe Massa'nın önünde kazandı ve F1 kariyerindeki ilk şampiyonluğuna ulaştı.

    Brezilya yarışı öncesinde Fernando Alonso'nun dört ve Raikkonen'in yedi puan önünde bulan Hamilton yarışı yedinci bitirince tarihin ilk çaylak şampiyonu olma hayaline veda edip ikinciliğe razı oldu. Üçüncü sırada finişe ulaşan Alonso da farklı takımlarda üst üste dünya şampiyonluğu hedefini gerçekleştiremedi.

    Bu sezon altıncı yarışını kazanan Raikkonen sezonu 110 puanla tamamladı. Fin sürücüyü 109'ar puana sahip McLaren pilotları Hamilton ve geçen iki yılın şampiyonu Alonso izledi.

    Mücadeleyi son 18 tura kadar, pole'da başlayan Massa'nın arkasında götüren Raikkonen ikinci pit stoplarda takım arkadaşını geçti ve liderliğe yükseldi. Bundan sonra hata yapmayan Fin sürücü yarışı rahat şekilde bitirdi.

    Interlagos'a klasman lideri olarak gelen ve yarışa ikinci sırada başlayan Lewis Hamilton, şampiyonluk için çekiştiği Raikkonen'e ve Alonso'ya daha ilk turda geçilerek dördüncü sıraya düştü.

    Alonso'nun atağına cevap vermek isterken pist dışına çıkan Hamilton sekizinci sıraya kadar geriledi. Çaylak pilot, Trulli ve Heidfeld'i geçerek iki basamak yükselse de sekizinci turda yaşadığı arıza nedeniyle yavaşladı ve kendini 14'üncü sırada buldu.

    Formula 1 tarihinin ilk çaylak şampiyonu olma arzusuyla Brezilya'ya gelen Hamilton finişe ancak yedinci sırada ulaşınca bunu başaramadı.

    Brezilya'da finiş göremeyen isimlerden Rubens Barrichello 15 yıllık F1 kariyerinde ilk kez bir sezonu puansız kapatırken, Heikko Kovalainen bu sezon tüm yarışları bitiren tek pilot olma şansını kaçırdı.

    Sezonun kapanış yarışıyla ilgili bir diğer ilginç not da Williams'ın yeni pilotu Kazuki Nakajima'nın pit stopta iki mekanikere çarpmasıydı. Olayda ciddi bir yaralanma meydana gelmedi.

    Brezilya GP sonuçları

    1. Kimi Raikkonen, Ferrari, 1 s. 28 dk. 15.270 sn.
    2. Felipe Massa, Ferrari, +00:01.493 sn.
    3. Fernando Alonso, McLaren, 00:57.019
    4. Nico Rosberg, Williams-Toyota, 01:02.848
    5. Robert Kubica, BMW Sauber, 01:10.957
    6. Nick Heidfeld, BMW Sauber, 01:11.317
    7. Lewis Hamilton, McLaren, + 1 tur
    8. Jarno Trulli, Toyota, 1 tur
    9. David Coulthard, RedBull-Renault, 1 tur
    10. Kazuki Nakajima, Williams-Toyota, 1 tur
    11. Ralf Schumacher, Toyota, 1 tur
    12. Takuma Sato, Super Aguri-Honda, 2 tur
    13. Vitantonio Liuzzi, Toro Rosso-Ferrari, 2 tur
    14. Anthony Davidson, Super Aguri-Honda, 3 tur
    b. Adrian Sutil, Spyker-Ferrari, 28 tur kala
    b. Rubens Barrichello, Honda, 31 tur
    b. Heikki Kovalainen, Renault, 36 tur
    b. Sebastian Vettel, Toro Rosso-Ferrari, 37 tur
    b. Jenson Button, Honda, 51 tur
    b. Mark Webber, RedBull-Renault, 57 tur
    b. Sakon Yamamoto, Spyker-Ferrari, 69 tur
    b. Giancarlo Fisichella, Renualt, 69 tur
#22.10.2007 09:08 0 0 0