Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardagi seker
250 ml sut
1 su bardagi sivi yag
Yarim portakal/1 adet limon suyu
3.5 su bardagi un (yavas yavas ekleyin cok koyu olmamali hamurun kivami)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 yemek kasigi kakao
1 adet catalla ezilmis muz
Kremasi icin
4 yemek kasigi mascarpone
1 adet krem santi paketi (toz)
80 ml sut
3 yemek kasigi hindistancevizi aromasi
Yapilisi
Seker ve yumurta iyice cirpilir (beyazlasip kopuk kopuk olana kadar). Siviyag, sut, limon ya da portakal suyu eklenir. Catalla ezilmis muz eklenir, mikserle cirpilir. Un, vanilya, kakao, kabartma tou baska bir kaba elenir ve diger karisima eklenir. Mikserin en dusuk devrinde homojen bir karisim olana kadar karistirilir.
Yaglanmis muffin kaliplarimiza, kaliplarin ustunde sadece 4-5 mm kalacak paylastirilir (yaklasik 18 adet cikti bende). 175 dereceye isitilmis firinda pisirilir.
Kremasi icin krem santi, aroma eklenen sutle cirpilarak hazirlanir, hafif cirpilmis mascarpone peyniri eklenir, cirpilir. Ben uce ayirip sonrasinda gida boyasi ile bazilarini renklendirdim. Beyaz olanlarin ustune hindistancevizi, renkli olanlarin ustune ise susleme sekeri serptim.