Malzemeler:
1 çay bardagı süt
1 çay bardagı sıvı yag
1 çay bardagı yogurt
1 çay bardagı su
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
ve alabildigi kadar un

Hamuru açmak için yarım kilo nişastaya ihtiyacımız var
içi için:
1 büyük kase kavrulmuş çekilmiş haşhaş, arzuya göre 1 kase ceviz.

üzeri için:
1 su bardagı sıvı yag

şerbeti:
3 su bardagı şeker
3 su bardagı su
yarım limon suyu

Yapılışı
Bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde edilip 10 bezeye ayrılır. Her bir beze nişastayla oldukca ince olarak açılır. üzerine haşhaş ve ceviz serpilip ince bir rulo yapılır(bu işlem gazete üzerine serilip uç kısmından kaldırılarak yapılırsa daha kolay olur.)Tepsinin ortasından başlanarak kolböregi gibi sarılarak tepsiye doldurulur. üzerine iyice kızdırdıgımız sıvı yag dökülüp fırına verilir. Tatlının sogumasını bekleyip üzerine sıcak şerbet dökülür.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 644
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:53
ellerine sağlık su-perisi
Sindy Tarih: 25.10.2007 11:50
emegine saglik SU-PERISI