Malzemeler:

- 1 teneke Som Baligi/Pink Salmon (kirmizi etli alabalik), 400 gr. yaklasik
(siz baska buyuk, etli baliklarlada deneyebilirsiniz.)
- 1 yumurta
- 1 orta boy sogan
- 1/2 su bardagi bayat ekmek (makineden gecirilmis)
- 1 yemek kasigi limon suyu
- 1 cay kasigi kadar ince rendelenmis limon kabugu rendesi
- 1 cay kasigindan az kuru biberiye, hafifce ezilmis (crushed rosemary) Eger yoksa damak zevkinize gore baska baharatlarla deneyebilirsiniz. Yada once birkere sade deneyip sonra icine ne yakisacagina siz karar verin)
- tuz, karabiber
not: original tarifte 1/2 bardak kadar dogranmis yesil biber ekleniyor, isterseniz koyabilirsiniz.

Yapilisi:

- Konserve baligi iyice suyundan suzup bir kasenin icinde catalla ezip ufaltin.
- Diger malzemeleri ekleyip iyice karistirin.
- Orta buyuklukte kofteler yapin.
- Kizdirilmis hafif yagli tavada iki tarafi iyice kizarana kadar pisirin. (Siviyagi cekerse biraz daha piserken ilave edin.)

servis onerisi:

Yaninda patates kizartmasi ile veya durumluk yufka ekmek arasina rende havuc ve kirmizi lahanali salata ile birlikte servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 514
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 28.10.2007 01:31
balıgı çok severim ama köftesini hiç yememiştim.tarifin için saol sindy