Taze Ananaslı Kek

Son güncelleme: 27.10.2007 13:39
  • Malzemeler:

    3 yumurta
    1 bardak seker
    1 bardak sivi yag
    yaklasik 1 bardak taze yogurt(eger varsa yarim bardak ananas suyu ve yarim bardak yogurt kullanilabilir)
    2 bardak (silme) un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 kahve fincani dolusu kahverengi seker
    Ananas(konservede olabilir)

    Yapılışı:

    Ananasi ince dilimler halinde kesin. Ortasindaki sert bolumu kucuk yuvarlak bir kapak yardimiyla cikartin. Kenar kabuklarini mutfak makasiyla kolay bir sekilde kesin. Yaklasik 3-4 dilim yeterli olur. Buyuk kelepceli kalibi yaglagin ve kahverengi sekeri alt kismi bos kalmayacak sekilde serpin (bolca). sonra ortaya butun bir ananas dilimini yerlestirip kenarlarina yarim dilimleri yerlestirin. istediginiz sekilde doseyebilirsiniz.
    Kek icin once yumurta ve sekeri birlikte cirpin.Yag yogurt ve diger malzemeleri karistirip ananastan kucuk kucuk dograyarak hamuruna karistirin. Bu hamuru ananaslarin uzerine dokup firinda pisirin. Pisen keki ters cevirerek uzerine kiraz ,visne yada sekerleme ile susleyebilirsiniz.Kahverengi sekerler firindan cikan kekin uzerinde karamelize olup nefis lezzet katiyor. Uygulayabileceginiz Birkac puf noktasi

    1.Herturlu meyveyi kullanabilirsiniz eger sulu meyveyse suzgec uzerinde biraz suyunun akmasini bekleyin.
    2.Icine meyve parcalari koyacaksaniz keki doktukten sonra hamurun uzerinden hafif parmaginizla bastirarak koyun.Direk hamura karistirisaniz meyveler cokebiliyor.
    3.Kekinizin pisip pismedigini mutlaka kurdanla kontrol edin cunku meyveli keklerde pisme suresi uzayabiliyor.
    4.Kekinizi ilindiktan sonra ters cevirin parcalanmamasi icin.(sicakken cevirmeyin)
    5.Konserve satilan ananaslarla yada seftali dilimleri,armut diimleri gibi herturlu meyveyi kullanabilirsiniz.Kullandiginiz meyve suyundan, yogurttan azaltarak koyarsaniz kekinizin kokusu ve tadinda degisiklik yapabilirsiniz.Konserve olan meyvelerin meyvesini aldiktan sonra kalan suyunu kek hamuruna kullanabilirsiniz
#25.10.2007 11:25 0 0 0
  • eline saglık
#27.10.2007 13:39 0 0 0