Malzemeler:
- Yarım litre süt,
- 100 gr. margarin,
- 2 su bardağı un,
- 1 su bardağı ceviziçi,
- 1 adet yumurta.

Şurubu İçin:
- 1 su bardağı pekmez,
- 1 su bardağı su,
- Yarım su bardağı tozşeker.

Şurup:
Pekmez, şeker ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha yavaş ateşte kaynatıp ateşten alın.


Yapılışı:
Sütü ve yağı bir tencereye koyun. Ateşte yağ eriyinceye kadar kaynatın. Kaynayınca un ilave edip karıştırarak hamur yapın. Ateşten alın. Tekrar pütür olmaması için karıştırın. Hamur ılınınca içine bir yumurta kırın. Tekrar elle yoğurun. Kıyılmış ceviz içini de hamura ilave edin. Yağlanmış bir tepsiye 1 cm. kalınlığında yayın. 180°C'de önceden ısıtılmış fırında pişirin. Üzerine pekmezli şurup dökün.

Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 516
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:52
ilginç bir ismi var saol sindy
SU-PERISI Tarih: 25.10.2007 18:23
pekmezli şurupta ayrı bir lezzet verir
Grace Tarih: 25.10.2007 14:28
hımm güzel bi tarif teşkürler