Toros çorbası

Son güncelleme: 27.10.2007 20:12
  • noimage
    Malzemeler:
    1 su bardağı irmik
    1 su bardağı ince bulgur
    1 soğan
    2 yumurta akı
    Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
    2 litre et suyu
    250 gr haşlanmış nohut
    75 gr tereyağı
    Terbiye için:
    1 su bardağı un
    1 su bardağı yoğurt
    Yarım limonun suyu

    Hazırlanışı:
    * İrmik ile bulguru bir kapta karıştırın. Soğanı soyup rendeleyin. Yumurta aklarıyla birlikte bulgurlu karışıma ilave edin. Tuz, karabiber ve çok az su ekleyip hamur kıvamında yoğurun. Karışımı nohut büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Et suyunu tencerede ısıtıp bulgurlu topları haşlayın.

    * Nohudu tencereye ekleyip 5 dakika pişirin. Terbiye için, un, yoğurt ve limon suyunu bir kapta çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan çok az ekleyip ılıtın. Tencereye ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağını tavada eritip kırmızıbiberi ekleyin. Biberli tereyağını çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
#27.10.2007 13:34 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#27.10.2007 15:25 0 0 0
  • hım güzel bi çorbaya benziyor mutlaka deniyeceğim. paylaşımın için teşekkürler.
#27.10.2007 20:12 0 0 0