Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ince bulgur
1 soğan
2 yumurta akı
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
2 litre et suyu
250 gr haşlanmış nohut
75 gr tereyağı
Terbiye için:
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
* İrmik ile bulguru bir kapta karıştırın. Soğanı soyup rendeleyin. Yumurta aklarıyla birlikte bulgurlu karışıma ilave edin. Tuz, karabiber ve çok az su ekleyip hamur kıvamında yoğurun. Karışımı nohut büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Et suyunu tencerede ısıtıp bulgurlu topları haşlayın.

* Nohudu tencereye ekleyip 5 dakika pişirin. Terbiye için, un, yoğurt ve limon suyunu bir kapta çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan çok az ekleyip ılıtın. Tencereye ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağını tavada eritip kırmızıbiberi ekleyin. Biberli tereyağını çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 445
favori
like
share
AZRAA Tarih: 27.10.2007 21:12
hım güzel bi çorbaya benziyor mutlaka deniyeceğim. paylaşımın için teşekkürler.
Sindy Tarih: 27.10.2007 16:25
tarif icin tesekkurler SU-PERISI