Kabızlığı yenmenin sihirli formülü

Son güncelleme: 29.10.2007 21:40
  • Kabızlık günümüz insanında her 5 kişiden ikisinde var olan bir rahatsızlık. Stres ve yanlış beslenme temel sebeplerinden biri. Önlemenin yöntemleri aslında çok da zor değil.

    Stres ve yanlış beslenme pek çok metropol insanında kabızlığa yol açıyor. Posalı yiyecekler yerine karbonhidratlı gıdalarla beslenen ve su içmeyen birçok kişi, hayatlarının belli bir döneminde kabızlıkla ilgili savaş veriyor. Anadolu Sağlık Merkezi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir, posalı yiyeceklerle kabızlığı yenmenin ipuçlarını verdi:

    * Günlük beslenmenizde tükettiğiniz basit şekerler size yüksek oranda kalori sağlarken kan şekerinizde dalgalanmalara yola açarak çabuk acıkmanıza neden olur. Posa ise su çekme yeteneği olduğundan mide içerisinde şişerek hacim yaratır ve kendinizi daha tok hissedersiniz. Ayrıca posa mideyi geç terk ettiği için, tokluk hissiniz uzun süre devam eder.

    VAR OLANI DA ÇÖZER

    * Kalori içermeyen posa, formunuzu korumak adına birebirdir. Eğer sık sık acıkıyorsanız, şeker tüketiminizi azaltmanızın ve posa tüketiminizi arttırmanızın vakti çoktan gelmiş demektir.

    * Kabızlığın gelişiminin önlenmesinde ve mevcut kabızlığın düzeltilmesinde posanın büyük etkisi bulunmaktadır.

    * Diyet posasının yeterli miktarda tüketilmesi kalınbağırsak kanserinin oluşumunun önlenmesine de yardımcı olur.

    * Çözünülebilir posa içeren yulaf, arpa ve pirinç kabuğu gibi besinler, karaciğerdeki kolesterol sentezini azaltarak, kötü huylu (LDL) kolesterol düzeyinin düşmesine yardımcı olmaktadırlar.

    Kabızlığı yenen müthiş karışım

    * 1 kaşık yulaf ezmesi.

    * 4 adet küçük küçük doğranmış kuru kayısı.

    * 1 avuç kuru siyah üzüm.

    * 2 çorba kaşığı iri dövülmüş ceviz.

    * 1 su bardağı süt. Yukarıdaki besinleri bir kasede karıştırıp, sabah kahvaltısı olarak tüketin. Gün içinde bol su içmeyi ve hafif fiziksel aktiviteler yapmayı da unutmayın.


#28.10.2007 00:50 0 0 0
  • SAOL paylaşımın için..
#28.10.2007 02:09 0 0 0
  • kabızlıktan kurtulmanın diğer bir yoluda 7-8 adet kuru kayısıyı akşamdan suya koyacaksınız ve sabah kahvaltıdan en az yarım saat önce yiyecek üzerinede bir koca bardak dolusu ılık isteğe bağlı içine limonda sıkılabilir içeceksiniz ve sürekli karın egzersizleri yapacaksınız kısa zamanda etki ettiğni göreceksiniz .....

    su-perisi verdiğin bilgiler çok güzel ve faydalı bilgiler sdece küçük bir katkı yapmak istedim saol
#28.10.2007 08:01 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin karisimdakiler beni cekmedi iyy ama ise yarayacaksa
    fatma_su_19 sanada tesekkurler
#29.10.2007 19:31 0 0 0
  • Tesekkurler paylasimin icin;)
#29.10.2007 21:40 0 0 0