HAMURUN MALZEMELERİ

2 su bardağı ceviz

2 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı süt

aldığı kadar un

bir tatlı kaşığı karbonat
NOT:Normalde ölçüler birer su bardağı süt,yağ ve cevizden oluşuyor.Fakat bu tarifte iki su bardağı ölçüden yapildi.Tatlıyı denemek isteyen arkadaşların, her bir su bardağı ölçüden yapmalarını öneririm.Tabii eğer kalabalık değillerse.


ŞURUP MALZEMELERİ


3.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeleri kullanarak,yumuşak bir hamur yoğurun.Bu hamur,kulak memesi yumuşaklığında olacak.Kek hamuru gibi cıvık olmamalı.Fırın tepsisini yağlamaya veya unlamaya gerek yok.Hamurunuzu tepsiye avucunuzla bastırarak yayın.175 derecede,üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Kaynattığınız şurubu,biraz ılıtıp,soğuk hamurun üzerine dökün.

Afiyet şeker olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 515
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:51
cok guzel bır tarif ellerine sağlık abla
SU-PERISI Tarih: 31.10.2007 17:46
cevizin oldugu her tatlı çok güzel oluyor.saol sindy