Malzemeler

- 1 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 pırasa
- 1 havuç, soyulmuş
- 1 kereviz, soyulmuş
- 1 patates
- 1,5 lt kaynamış su
- 1 limonun suyu
- 1 yumurtanın sarısı, beyazından tamamen ayrılmış

Hazırlanması

- Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağı ile tencere alıp kavurun, 1 yemek kaşığı unu ekleyip 1-2 kez karıştırın.
- Mutfak robotundan geçirilmiş pırasayı, havucu ve kerevizi ekleyin, birkaç dakika daha karıştırıp 1,5 lt kaynamış suyu ilave edin, sebzeler hafif pişince robottan geçirilmiş patatesi ekleyip pişmeye bırakın.
- Bu arada çorbanın terbiyesini hazırlayın, 1yumurtanın sarısını 1 limon suyu ile iyice çırpın, çorbanın suyundan kaşıkla azar azar alıp terbiyeyi ılıtın, daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş pişmiş olan çorbaya ekleyin. tuzunu kontrol ederek ilave edin, kereviz yaprakları ile süsleyin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 541
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 30.10.2007 17:38
tarif için saol sindy