SARMISAKLI KABAK

Son güncelleme: 31.10.2007 11:26
  • Malzeme:

    4 adet orta boy kabak,
    3 diş sarmısak,
    2 domates veya yarım fincan domates salçası,
    yarım bardak sıvıyağ,
    bir dilim beyaz peynir,
    birkaç sap maydanoz,
    tuz,
    3 bardak sıcak su,
    Tarif:

    Kabakları kazıyın. Arzuya göre halka biçiminde veya dört köşe parçalar halinde doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırın, kabuğu soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri kızgın yağda öldürün. Sonra küçük küçük doğranmış sarmısak dişlerini katın. Kabağı ve tuzu da edip hepsini bir-iki dakika kadar karıştırarak kavurun. Üstüne sıcak suyu ilave edip, tencerenin kapağını kapatın.
    Kabağın pişmesine yakın, beyaz peynirin yarısını ufalayıp serpin. Ateşten aldıktan sonra, kalan peyniri de ufalayıp ilave edin.
    Kabak iyice soğuduktan sonra, servis tabağına alın. Kıyılmış maydanozla servis yapın.
#29.10.2007 14:16 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#31.10.2007 11:26 0 0 0