Malzeme:

3 adet ortaboy patlıcan,
9-10 adet mantar,
2 adet soğan,
2 adet domates,
bir demet maydanoz,
1 su bardağı sıvıyağ,
3 diş sarmısak,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri,
tuz,
karabiber,
Tarif:

Patlıcanlar boyuna dilimler halinde kesilir. Üzerlerine tuz serpilip acı suyunu salıncaya kadar bekletildikten sonra yıkanıp, kurulanır. Yağın yarısı tavaya konup patlıcanlar hafifçe pembeleşinceye kadar kızartılır. Bir kenara alınır.
Yarım ay halinde doğranmış soğanlar tavaya atılır ve pembeleşince dilimlenmiş mantarlar eklenir suyunu çekene kadar karıştırarak pişirmeye devam edilir. Ateşten almadan önce tuz ve karabiber eklenir. Soğuyunca üstüne maydanozlar doğranır.
Patlıcan dilimleri yayılır, mantarlı malzeme içine konur. Rulo şeklinde sarılır. Küçük bir fırın tepsisine, sıralanır.
Kalan yağa, doğranmış domatesler konur, karabiber, tuz ve toz şeker ilave edilerek birkaç kez karıştırılır. Bir taşım kaynatılır.
Patlıcanın üstüne bu sos gezdirilir. Kaşar peynir rendesi de ilave edilir. Orta ısıdaki fırında 10 dakika pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 2
Favoriler: 1
İzlenmeler: 479
favori
like
share
By_ergen Tarih: 17.11.2007 13:09
paylasım icin saol
Sindy Tarih: 31.10.2007 11:44
emegine saglik