Bebeğiniz gece rahat uyusun

Son güncelleme: 31.10.2007 09:16
  • Bebeğinizin geceleri daha az uyanmasına yardımcı olabilecek 10 basit tavsiye.Gece yarısı uyanık olma, yeni aileler için en yaygın ikilemden biridir. Biraz daha bölünmeyen uyku sahip olmak için denemek isteyeceğiniz 10 basit tavsiye: 1) Bir rutin tutturun. Bebeğiniz sabahları geç kalkıyorsa, uzun gecelerinin bazılarının telafisiyle yardım etmek için, gecede ihtiyacı olan uykuyu almasına teşvik etmeyi sağlamak için her gün daha erken uyandırmaya başlayın -ev halkının kalanı uyuduğu zaman. 2) Bebeğinizin şekerlemesi için aydın bir yer seçin. Sırayla ufaklığınızın geceden daha iyi bir uyku çekmesine yardım edebilen, daha kısa şekerlemeler yapmasına teşvik etmeyi sağlayacaktır. 3) Gündüz yiyeceklerini artırın. Gün boyunca bebeğinizi sıklıkla beslemeniz, daha çok size uygun bir zamanda, beslenmeyle ilgili gereksinimleri karşılamasına izin verecektir.
    4) Gün boyunca bebeğinizin ilgisi kolayca dağılıyorsa, arada sırada bebeğinizi sessiz ve karanlık bir odada besleyin.
    5) Eğer emziriyorsanız, bebeğinize verdiğiniz ilk sütü bitirmesi için ona zaman verin. Bu, onun daha fazla süt almasını sağlayacaktır.
    6) Bebeğinizi taşıyın. Bir kanguru veya diğer bebek taşıyıcıları yardımıyla. Bu, uykuya kolay geçişine teşvik ederek, özellikle akşamın ilk saatleri boyunca bebeğinizin rahatlamasını sağlayacaktır.
    7) Sürekli uyanmasını engellemek için akşamları sakin olmasını sağlayın. Ufaklığınızı banyo yapmak rahatlatıyorsa, yataktan önce banyo yaptırabilirsiniz. Eğer çok canlandırıcıysa başka bir zaman banyo yaptırın.
    8) Aç uyanırsa karanlık bir odada bebeğinizi besleyin. Gecenin uyumak için olduğunu ona öğretin.
    9) Eğer mümkünse gece yarısı altını değiştirmekten kaçının.
    10) Bebeğiniz uyanık olduğu zaman sizin biraz uyumanızı sağlayacaksa bebeğinizi, yatağınıza alın.

    Kendinize iyi bakmayı unutmayınız.

    Bebeğinizi dinlendirirken sizde dinlenin. Çok fazla isteğe sahip olan bir bebeğe sahip olduğunuzda bu gerçekten önemlidir. Yürüyüş yapın. Güneş ışığı ve temiz hava ikinize de iyi gelecektir. Bir askıda, bebek taşıyıcısında veya gezdiricisinde, bebeğiyle birlikte dışarı çıkmak iyi bir stres savar olabilir.
#30.10.2007 16:10 0 0 0
  • emegine saglik SU-PERISI
#31.10.2007 09:16 0 0 0