Evinizdeki kötü görüntüleri yok edin

Son güncelleme: 31.10.2007 08:45
  • Islak duvarlar, küf kokuları, yapışmadan dolayı kalmış kötü izler.Böyle sorunlarınız varsa üzülmeyin, çözümleri burada.Evinizde iç ve ya dış etkenlerden dolayı bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Özellikle duvarlarınız en çok darbe alan ve etkiye maruz kalan alanlardır. Bu yüzdendir ki, bir çoğumuzun şikayetleri duvarlar yüzündendir. Ve bu tür sorunlardan kurtulmanız için size sorunlarınızın çözümlerini veriyoruz... Kondensat suyu Diğer adıyla rutubet... En çok karşımıza çıkan sorundur ve duvarlarda ıslak, kötü bir görünüme neden olur
    Genellikle yetersiz havalandırma, dış duvarın su izolasyonunun iyi yapılmaması, oda ile dış duvar sıcaklıkları arasında büyük fark olması ve ani ısı düşmesi gibi durumlarda ortaya çıkar. Eğer pencerelerinizin üst kısımlarında rutubet oluyorsa, bu pencerenizin üst eşiklerinden içeriye soğuk hava girdiğinin işaretidir. Rutubet sorununuz daha çok dolapların arkasındaysa, dolabınızı duvara çok yakın koymanızdan kaynaklanan bir hava alma problemi yaşıyorsunuz demektir.

    Ne yapmalı?
    Odayı gerektiğinden fazla ısıtmayın. Gece oda içindeki sıcaklık en az 17 derece olmalı ve dış duvar ile iç duvarın arasındaki sıcaklık farkı 3 dereceden fazla olmamalıdır. Odalar iyi havalandırılmalı ve duvarların çok soğumamasına dikkat edilmelidir.

    Küflenme
    Yoğuşma oluşumundan kaynaklanır ve duvarların nemlenmeye meyilli, güneş görmeyen bölgelerinde oluşur. Nedenleri ise; Sentetik yaz bazlı ve ya düşün kaliteli akrilik esaslı boya kullanımı, boyayı uygulamadan önce yapılan astardaki başarısızlık, küfü giderilmemiş yüzey ve ya kaplama üzerine boya yapılmasıdır.

    Ne yapılmalı?
    Küf olup olmadğını anlamak için şüphelendiğiniz bölgeye evinizde kullanılan beyazlaştırıcıdan damlatınız, eğer rengi beyazlıyorsa, küftür. Plastik eldiven kullanaran küfü tamamen ovalayarak temizleyin, ve durulayın. Küfü önlemek için yüksek kaliteli akrilik esaslı ya da antibakteriyel bir boya kullanın. Çok nemli alanlarda havalandırma ünitesi kurmayı düşünebilirsiniz.

    Kabarma
    Dış cepheden gelen nem yüzünden ya da nemli ve ya sentetik bazlı bir boyanın ıslak yüzeye uygulanmasından kaynaklanabilir. Alt yapı çalışması yapılmadan boya yapılırsa, yüzey kuruması yam olarak bitmemiş boya ıslaklıkla temas ettiğinde kabarabilir. Kabarmanın bir diğer nedeni de düşük kaliteli boya kullanımıdır.

    Ne yapılmalı?
    Eğer kabarmalar tüm yüzey boyunca devam etmiyorsa, bölgeselse; zımparalayarak kabarmaları giderdikten sonra, astar ve boya uygulayabilirsiniz. Kabarmalar tüm yüzeye yayılmışsa rutubet ve nem kaynağını bulup ortadan kaldırmanız gerekir. Ve tekrar boya uygulamadan önce astarlamayı sakın unutmayın.

    Çamurumsu çatlama
    Boyanın çok kalın uygulanması yüzünden genellikle pürüzlü yüzeylerde ortaya çıkar. Köşe ve kenarları sonlandırırken ya da düşük kaliteli bi boyanın ötrücülüğünü arttırmak için çok kalın boya uygulandığında, boya çatlayarak kendini dışarı atar.

    Ne yapılmalı?
    Çatlamış yüzeyleri kazıyarak kaldırın ve kaliteli bir astar ve kaliteli bir boya uygulayın. Çatkamış boya temizlendiğinde duvar tekrar boyanmayı kabul eder hale gelecektir. Kaliteli bir boya kullanıp, boyayı çok kalın sdürmediğinizde bu problemle karşılaşma riskiniz azalır.

    Yüzeyde Kırışma
    Çok kalın boya uygulanması ve ya çok serin ya da soğuk havada boya yapılırken alttaki boyanun üstteki boyadan daha çabuk kurumasından dolayı oluşur. Ayrıca yanlış astar üzerinde ve ya hazırlssanmamış yüzeylere boya uygulamakta buna sebep olabilir.

    Ne yapmalı?
    Kırışmış yüzeyi kaldırmak için yüzeyi kazıyın ve zımparalayın. Astar uygulamasından sonra boya sürmeden önce yüzeyin iyice kurumasını bekleyin. Yüksek kaliteli iç cephe boyası kullanarak tekrar boyayın.
#30.10.2007 16:15 0 0 0
  • paylasimin icin tesekkurler.
#31.10.2007 00:52 0 0 0
  • emegine saglik
#31.10.2007 08:45 0 0 0