Malzemeler
1 kg kuzu kol
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı biber salçası
2 dilim ekmek içi
Maydanoz
Tuz, karabiber
yapılışı

Maydanozu temizledikten sonra incecik kıyın. Ekmek içini ufalayın ve sarmısakları döverek ezin. Ekmek içini, maydanozu, sarımsağı ve kekiği birarada karıştırın. Diğer bir yanda, kuzu kolun fazla yağlarını temizleyin ve kemiklerini çıkartın. Kolun iç kısmına tuz atın ve biber salçası sürünr. Bunun üzerine hazırladığınız aromatik malzemenin hepsini serpin. Kolu silindir şeklinde sarın ve mutfak ipiyle iyice sararak bağlayın. Fırını 230 derecede ısıtın. Kol sarmayı tuzlayıp yağladıktan sonra kolu alacak küçük bir fırın tepsisine yerleştirin. Kızgın fırında 10-15 dakika tutun. Sarmanın yüzü kızarmaya başlarken fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 50 dakika yavaş yavaş pişirin. Pişmesine 15 dakika kala tepsiye bir su bardağı su koyun. Böylece tepsinin yanmasını önleyin ve etin kendi sosuyla pişmesini sağlayın. Yemeği servise hazırlamak için sarmanın iplerini aldıktan sonra yuvarlak dilimlere kesin ve sıcak olarak servis edin. Tepsideki sosu, etin üzerine gezdirin. Yanında garnitür olarak patates kızartması veya sote edilmiş sebze verebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1741
favori
like
share
By_ergen Tarih: 17.11.2007 13:09
paylasım icin saol
Sindy Tarih: 31.10.2007 11:45
Tarif icin tesekkurler SU-PERISI