Kandaki kolesterol oranını düşüren süt, yoğurt ve margarin gibi gıdaların yan etkileri ortaya çıktı.

Türk Kardiyoloji Derneği’nin kongresinde; bu tip ürünlerin kolesterolü yüzde 15 oranında düşürdüğü, ancak beta karoten gibi yağda eriyen vitaminlerle ve likopen gibi antioksidanların da kaybına neden olduğu açıklandı. Avrupa da 3 milyar dolarlık bir pazara ulaşan fonksiyonel gıdalar Türkiye’de de hızla gelişiyor.

Bunlardan biri de içerdiği bitki kimyasallarıyla bağırsaklardan kolesterolün emilimini azaltan ve kandaki düzeyini düşüren gıdalar. Piyasada süt, yoğurt ve margarin formunda satılan kolesterol düşüren gıdalar Türk Kardiyoloji Derneği?nin Antalyada yapılan kongresinin de önemli tartışma maddelerinden biri oldu.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 448
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 31.10.2007 16:14
vitaminlerle ve likopen gibi antioksidanların da kaybına neden olduğu bilindigi için hamile ,emziren kadınlar ve çoçuklar için önerilmiyor