Malzemeler:

4 su bardağı un

1 yumurta

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

2 çorba kaşığı sirke


İç için:

1 demet ısırgan otu

200 gr. böreklik beyaz peynir

1 çay kaşığı pul biber, karabiber, tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 büyük kuru soğan


Hazırlanışı:


1- Isırgan otlarını eldiven ile toplayın. Sıcak suyun altına tuttuğunuzda artık ısırmazlar. Sıcak suyun altında yapraklarını yıkayıp ayırın.

2- Bir tavada yağı kızdırıp yemeklik doğranmış soğanları pembeleştirin. Üzerine ince doğranmış ısırgan otlarını ekleyin tuz, karabiber ve baharatları ekleyip pişirin. Ocaktan aldıktan sonra ufalanmış beyaz peyniri ekleyip karıştırın...

3- Diğer tarafta unu bir kaba eleyin. Ayrı bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve karbonatı çırpın. Unun ortasını havuz gibi açın ve içine sıvı malzemeyi dökün. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

4- Hazırladığınız hamurun üstünü nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. 4 Bezeye bölün. Nişasta yardımıyla açıp aralarına iç malzemeden koyun. En üstüne ise, yağ, süt karışımı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.



Afiyet olsun ...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2290
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 31.10.2007 18:02
emegine saglık