Gökkuşağı Tatlısı

Son güncelleme: 08.02.2008 07:32
  • noimage

    Malzemeler:

    3 yumurta
    1 çay bardağı şeker
    3 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    3 çay bardağı irmik
    3 çay bardağı un
    2 paket kabartma tozu
    şerbeti:

    3,5 su bardağı su
    3,5 su bardağı toz şeker
    bir dilim limon
    Hazırlanması:

    Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
    Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.
    Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın.
    Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin.
    Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.
#31.10.2007 11:05 0 0 0
  • harika görünüyor.emegine saglık sindy
#31.10.2007 16:43 0 0 0
  • ellerine emegine saglik
#27.11.2007 22:27 0 0 0
  • güzel görünüyor ellerine sağlık
#08.02.2008 07:32 0 0 0