Malzemeler

300 gr. havuç
2 demet taze soğan
125 gr. soya fasulyesi filizi
6 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı limon suyu
500 gr. tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
3 yemek kaşığı soya yağı
1 çay kaşığı kuru zencefil
1 yemek kaşığı bal
1 diş sarmısak
100 ml. tavuk suyu
1 tatlı kaşığı nişasta

Yapilisi :
Havuçları ve taze soğanı temizleyin, yıkayın. Havuçları çubuklar halinde, taze soğanları halka halka kesin. Soya filizlerini ortadan bölün; havuç, taze soğan, soya sosu ve limon suyu ile terbiye edin. Tavuk göğsünü şeritler halinde kesin, tuz ve karabiber ekleyip kızgın yağda iyice kavurun. Eti çıkartıp tavaya zencefil ve bal ekleyin, üzerine sarmısak koyun. Et suyunu katıp nişasta ile bağlayın. Sosa baharat ekleyip sebzelerin üstüne dökün ve etle karıştırın. 15 dakika demlendirip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 416
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 31.10.2007 17:57
tarif için saol sindy