Malzeme
7,5 su bardağı et suyu
250 gr bamya (Taze çiçek bamya, ayıklanmış)
2 çorba kaşığı Un
1 adet yumurta
2 adet domates (Kabuğu soyulup kare doğranmış)
1 adet limonun suyu
1 adet havuç (Küçük kare doğranmış)
½ çay bardağı sirke
100 gr. Margarin
1 adet soğan (İnce kıyılmış)


Hazırlanışı

• Tencerenin içinde yağı kızdırın ve soğanı kavurun.
• Bamyayı ilave edip 1 dakika kadar daha karıştırın.
• Havucu ve domatesi ilave edin.
• Hepsi biraz yumuşadıktan sonra üzerine et suyunu, sirkeyi ve tuzu koyun ve kaynatın.
• Üzerine gelen köpüğü kevgirle alıp 15 dakika ağır ateşte pişirin.
• Ayrıca çukur bir kap içerisinde unu, limon suyunu ve yumurtayı, bir bardak su ile karıştırın. 2 bardak kadar da çorbanın suyundan ekleyin.
• Hazırladığınız bu karışımı çorbanın üzerine süzdürün.
• Lezzetini kontrol edip servis yapın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 362
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 31.10.2007 17:49
degişik bir bamya çorbası tarifi.emegine saglık sindy