Malzeme:
5 adet yufka
2 yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt

Ispanak Harcı İçin

½ bağ ıspanak
1 kuru soğan
1 çay kaşığı tuz

Kıyma Harcı İçin

200 gr kıyma
1 kuru soğan
1 çay kaşığı tuz

Patates Harcı İçin

3 patates
1 kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber

Peynir Harcı İçin

200 gr peynir
½ maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı biber

Hazırlama:
Soğanla ıspanak kavrulur İçerisine baharat ilave edilerek soğumaya bırakılır. Patates harcı için; soğan kavrulur. İçerisine haşlanmış rendelenmiş patates ve baharat eklenir. Ve pişirildikten sonra soğumaya bırakılır. Peynir harcı için; peynir, baharat ve maydanoz eklenerek karıştırılır. Kıyma harcı için; kıyma ile soğan kavrulur. içerisine baharatı ekleyerek soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde yumurta, süt, sıvı yağ karıştırılır. 1 adet yufka tezgahın üzerine serilir. İçerisine harcı konularak rulo şeklinde katlanır. Bu işlem bütün harclar için devam eder. Kalan 1 yufkanın ortasına yaptığımız 4 rulonun ikisi üstte ikisi altta olmak üzere yerleştirilir. 4’ü birden alttaki yufka ile sarılır. Dilimler şeklinde kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurtalı karışım sürülerek 170 derecede 30 dakika pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 436
favori
like
share
mihmandar Tarih: 31.10.2007 20:14
Aynı böreği 3 çeşit harç hazırlayıp, dış kısmına iki kat yufka sararak yapmıştım.

''3 renkli börek'' adını sevmediğim için adını TABLDOT BÖREK olarak değiştirdim. beğenenlere de tarif verirken bu adı verdim.

Epeydir bu böreği yapmıyordum hatırlattığınız iyi oldu en kısa zamanda TABLDOT BÖREĞİmi sizin tarifinizle yapacağım. Teşekkürler.