Malzemeler

125 gr. margarin yada tere yağı (1 çubuk)

1 su bardağı pudra şekeri

3 yumurtanın sarısı

yarim su bardağı süt

1 çorba kaşığı bal

1 paket kabartma tozu

alabildiği kadar un



Üzerine:

2 yumurta akı (hafif çırpılmış)

batırmak için makinenden geçirilmiş ceviz, hindistan cevizi yada tarçın-seker karışımı.



Yapılışı:

Geniş hamur yoğurma kabına küçük parçalar halinde kesilmiş yağı alin, azar, azar üzerine un serperek unu yağa yedirin.

Özdeşleştikten sonra diğer bütün iç malzemeleri ilave edin. Gerektiği kadar un ilave ederek katı olmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru bir kaç dakika dinlendirin.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde kabaca bir çubuk şekli verin. Uçları kendiliğinden daha ince olacaktır zaten. Sonra uçlarını hafifçe büküp hilal sekli verin.

Çırpılmış yumurta akına batırıp istediğiniz malzemeye batırın.(ceviz, hindistan cevizi...)

Yağlanmış tepsiye dizin. orta ısıda hafif kızarana kadar pişirin

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 424
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 02.11.2007 01:25
tarifin için saol sindy