Portakallı Rulo Tatlı

Son güncelleme: 08.02.2008 07:50
  • Malzemeler :

    1 su bardağı portakal suyu
    Yarım adet rende portakal kabuğu
    3 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 tutam tuz
    Alabildiği kadar un
    1 çay bardağı sıvıyağ
    Arası İçin;
    8 çorba kaşığı sıvıyağ
    Şurup İçin;
    3,5 su bardağı toz şeker
    3,5 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu

    Yapilisi :

    Yoğurma kabına yumurta, portakal suyu, sıvıyağ, tuz, konur, karıştırılır, üzerine unla lakrıştırılmış kabartma tozu ve kulak memesi kıvamında hamur olana kadar un eklenerek, yoğrulur. Hamur yarım saat kadar dinlenirken şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır, dinlenen hamur dört parçaya bölünür, merdane ile açılır, yüzeyine 2 çorba kaşığı sıvıyağ sürülür, rulo yapılır, bir parmak ara ile kesilir, kesikler üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye sıralanır, diğer üç hamura da aynı işlem uygulanır, önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana dek pişirilir. Sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
#01.11.2007 10:46 0 0 0
  • roloların içine cevizde koysak çok daha lezzetli olur herhalde. tarifin için saol sindy
#02.11.2007 00:35 0 0 0
  • ellerine saglık saol
#08.02.2008 07:50 0 0 0