Malzemesi:
Hamsi (Taze veya Salamura)½ kilogram
Yumurta(3 adet)
Yeşil Soğan(1 bağ)
Un (2 yemek kaşığı)
Maydanoz (6-7 dal)
Karabiber
Süt (1 su bardağı)

Yapılışı :
Hamsi ayıklanır, kılçıkları çıkarılıp üç-dört parçaya ayrılır. İçine yeşil soğan maydanoz ince ince doğranır. Yumurtalar kırılır, tuz ve karabiber ilave edilip, sütle açılır. Krep kıvamında hazırlanır. Tavaya çok az sıvıyağ koyulup, kızdırılır. Daha sonra hazırlanan karışımdan 1-2 kepçe dökülür. İnce bir şekilde yayılır ve kızartılır. (Kızarırken tava yavaş yavaş sallanmalı.) Bir tabak yardımı ile alt üst çevrilir. Kızaran kayganalar düz servis tabağına alınır. Hazırlanan krepler bitene kadar kızartma işlemine devam edilir. Kızaran kayganalar üst üste konulup, dilimlenir. Yada tek tek rulo şeklinde sarılıp, servis tabağına yerleştirilir. Arzuya göre yeşil soğan, salata ve marul ile süslenerek servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 496
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:07
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
COCO Tarih: 02.04.2008 21:55
Tesekkürler.
Sindy Tarih: 02.11.2007 10:38
tarif icin tesekkurler SU-PERISI