Malzemeler:

1+1/2 su bardağından biraz fazla un
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 silme tatlı kaşığı tarçın
3-4 adet öğütülmüş karanfil
1 yemek kaşığı kakao
125 gr. tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı kahverengi tozşeker (veya beyaz tozşeker)
1/2 su bardağı pekmez
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1+1/2 yemek kaşığı kaynar su
1 paket koyu çikolatanın üçte biri (tahta üzerinde bıçakla irice kıyılmış)
isteğe göre üzerine 1/4 su bardağı şeker

Yapılışı:

Unu, baharatları ve kakaoyu birlikte karıştırın.
Ayrı bir kapta oda ısısındaki yağı 3-4 dakika çırpın.
Şekeri ekleyip 30 saniye kadar çırpmaya devam edin.
En son pekmezi ekleyip karıştırın.
Karbonatı sıcak su ile ufak bir kasede karıştırıp kabartın.
Unlu karışımın yarısını çırptığınız malzemelere ekleyip karıştırın.
Sulandırdığınız sodayı, sonrada kalan unu ve çikolata parçalarını ilave edip hamur haline getirin. Çok cıvık ise biraz daha un ekleyebilirsiniz ancak normal kurabiye hamurlarından daha ele yapışır bir kıvamı olmalıdır.
2 saat kadar buzdolabında bekletin. Kaşık yardımı ile alarak ufak toplar yağın ve isterseniz tozşekere bulayıp hafif yağladığınız tepsiye yayılacağını hesap ederek aralıklı olarak yerleştirin.
155-160C (325F) derecede 10-12 dakika tam olarak sertleşmeden pişirin.
Kabarıklığı biraz inecektir, bu normaldir.
5 dakika soğuduktan sonra spatula ile tepsiden alıp soğumaya bırakın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 984
favori
like
share
Sindy Tarih: 02.11.2007 11:16
emegine saglik SU-PERISI