Malzemeler:

600gr Kiyma
150gr ince bulgu
4 dis Sarmısak
2 büyük sogan
2 adet kirmizi biber
2 adet yesil biber
1 demet taze Maydonoz
2 Yumurta
kirmizi biber, tuz, karabiber
kizartmak icin Siviyag

Yapilisi:

Bulguru 150ml tuzlu kaynar suda bir tasim kaynatip atesten alin. Kapagi kapali olarak tüm suyunu cekene kadar tencerede bekletin. sarimsakla sogani soyun, kirmizi ve yesil biberleride temizleyip hepsini mutfak mikserinden gecirin. Maydonozu yikayip yapraklarini ince kiyin. yogurma kabinin icine kiymayi, bulguru, yumurtalari ve mikserden gecirdiginiz soganli, sarimsakli biberli karisimi ilave edip güzelce yogurun. tuz, kirmizi ve karabiber ile tatlandirin. agzi kapali olarak yarim saat buzdolabinda bekletin.hazirladiginiz karisimdan esit büyüklükte parcalar alip iki elinizin arasinda kroket gibi sekillendirin. yagi tavada kizdirin (ben krkoketleri friteusde kizarttim) ve köfteleri kizartin. kizartilmis kroketleri kagit havlu üzerinde süzdürmeye birakin. arzuya göre domates sosu hazirlayip üzerine gezdirin

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 476
favori
like
share
By_ergen Tarih: 17.11.2007 13:08
paylasım icin saol
Sindy Tarih: 02.11.2007 11:27
tarif icin tesekkurler SU-PERISI emegine saglik