Balkabaklı Pasta

Son güncelleme: 02.11.2007 15:08
  • MALZEMELER
    30 adet bisküvi
    3 yemek kaşığı margarin
    1 tatlı kaşığı tarçın
    8 dilim kabak
    2 bardak tozşeker
    1 paket krem şanti
    1 paket vanilya
    1 bardak süt

    Üstü için:
    1 bardak ceviz
    1 bardak şeker


    HAZIRLANIŞI
    Bisküvileri un haline getirip yağı eritin. Tarçınla karıştırıp bisküvileri hamur haline getirerek tart kalıbına yayın.
    Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp bekletin. Tencereye kabak, 1 çay bardağı su ve tozşeker koyup iyice pişirin. Mikserden geçirip vanilyayı ekleyin. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip tartın üstüne yerleştirin.
    1 bardak şekeri tavada eritip kahverengileştirin, cevizleri içine atın. 2-3 dakika sonra 6 kaşık krema ilave edip iyice karıştırın. Ilımaya başlayınca kabakların üstüne cevizli karameli dökün.
#02.11.2007 10:21 0 0 0
  • güzel bir tarif sindy deneyecegim
#02.11.2007 15:08 0 0 0