Malzemeler:

Yarım kg patates
250 gr köftelik kıyma
1 Su bardağı iç bezelye
1 Adet soğan
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Diş sarımsak
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı:

Kıymaya rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğurun.
Hazırladığınız harçtan minik köfteler yuvarlayın.
Bol yağda kızartıp bir tabağa alın.
Bezelyeleri tuzlu suda haşlayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin.
Patateslerin kabuklarını soyup su dolu bir kapta birkaç dakika bekletip süzünve rendeleyin.
Kağıt havlu üzerine alıp kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvıyağda patatesler kıtırlaşıncaya kadar kızartın.
Kızarmış patatesleri servis tabağına alın.
Ortasına köfteleri, çevresine bezelyeleri yerleştirin.
Domates ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 497
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 16:44
saol eline sağlık
wampirella Tarih: 15.02.2008 00:39
bezelyeyi çok severim teşekkürler...
By_ergen Tarih: 17.11.2007 13:08
paylasım icin saol
SU-PERISI Tarih: 02.11.2007 16:26
eline saglık tadı gibi görüntüde harika olur