Sarığın Burma

Son güncelleme: 08.02.2008 07:50
  • MALZEMESİ
    10 avuç un
    10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
    2 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay kaşığı tuz
    ½ su bardağı ılık su
    Nişasta, un (açmak için)

    Şurubu için;
    5 su bardağı şeker
    5 su bardağı un
    2-3 damla limon suyu
    şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır.

    TARİF
    Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir. 10 adet beze yapılır. Her bir beze un ve nişasta karışımı ile ince açılarak, üstüne ceviz serpilir. Oklavanın iki yanından ortaya doğru hamur büzülür, oklavayı çekerek hamur tepsiye dizilir. Üstüne bol kızgın yağ dökülür. Kızgın fırında kızartıldıktan sonra yağı süzülür. Soğuyunca şurup ılık olarak dökülür.
#03.11.2007 13:01 0 0 0
  • tarif için saol sindy
#05.11.2007 15:18 0 0 0
  • güzel tarifin için saol sindy
#08.02.2008 07:50 0 0 0