MALZEMESİ
200 gr. kıyma
4 yemek kaşığı tarhana (toz)
4 bardak su
1 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz

TARİF
4 kaşık tarhanayı 4 bardak su ile karıştırın. 10 dakika bekletin.

Köftelik yağsız kıymaya bir tutam tuz, karabiber ve rendelenmiş kuru soğan ekleyin. Tüm malzemeyi yoğurup, köfte haline getirin. Elinizi suya batırarak nohuttan daha büyük köfteler yapın. Yağsız teflon tavada köfteleri pişirip bekletin.
Suyun içinde bekleyen tarhanayı karıştırarak kaynatmaya başlayın.

Köfteleri ekleyip, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın.

Nane, pul biber ve margarini kızdırıp, çorbanın üstüne döktükten sonra servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası: Su yerine et suyu (tablet de olabilir) kullanabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 392
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 03.11.2007 17:20
[COLOR="yellow"]havaların sogumasıyle ne güzel sıcak sıcak yenilir
Dj_meLek Tarih: 03.11.2007 14:19
hmm guzel kokular geldi sindy ellerine saglik.