Sakızlı Çörek

Son güncelleme: 03.11.2007 16:18
  • MALZEMESİ
    1 su bardağı eritilmiş, ılıtılmış tereyağı
    1 su bardağı süt
    Yarım su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 paket kabartma tozu veya 1 tatlı kaşığı karbonat (karbonat kullanırsanız üzerine iki damla limon sıkarsanız, kabartma kapasitesini arttırır)
    Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak)
    3-4 adet, diş kadar damla sakızı (fazlası hamuru acılaştırır)

    Üzeri İçin;
    2 adet yumurtanın sarısı
    2 yemek kaşığı çörek otu

    TARİF
    Derin bir karıştırma kabının içine yağı, sütü ve suyu koyup, dövülmüş damla sakızı ve tuzu ekleyelim.
    Bir taraftan da azar azar unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim.
    Sonra bu hamuru 30 dakika kadar üzerine bir bez örterek dinlenmeye bırakalım.
    Dinlenen hamurdan elimizle kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yaklaşık 15 cm boyunda yuvarlak çubuklar yapalım.
    Sonra da bu çubukların uçlarını birleştirelim ve ufak simit şeklini verelim. Ya da elimizle yuvarlayarak 9-10 santim çapında yuvarlak çörekler yapabilirsiniz.
    Yağlanmış bir tepsiye bu çörekleri yerleştirelim.
    Çırpılmış yumurta sarılarını her bir çöreğin üzerine bir fırça ya da bir top pamuk yardımıyla sürelim.
    Üzerlerine çörek otu serpiştirip, 175 dereceye ayarlı fırına yerleştirelim.
    30-35 dakika kadar pişen çörekleri sıcak olarak da servise sunabilirsiniz.
#03.11.2007 13:26 0 0 0
  • damla sakızı ayrı bir koku verir,eline saglık
#03.11.2007 16:18 0 0 0