Fasulye Türlüsü

Son güncelleme: 18.04.2008 15:43
  • Malzemeler:
    150 gr haşlanmış kuru fasulye
    150 gr dondurulmuş barbunya
    400 gr bal kabağı
    3 adet orta boy soyulmuş ve küp küp doğranmış domates
    100 gr pirinç
    300 gr lahana
    1,5 lt sebze suyu
    1-2 tatlı kaşığı acı biber sosu
    1 diş sarmısak
    140 gr dondurulmuş mısır
    400 gr tavuk eti (göğüs)
    1/2 demek maydanoz (ince kıyılmış)
    6 yemek kaşığı sıvı yağ
    2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
    karabiber
    tuz


    Yapılışı:Barbunyayı çözülmeden 30 dakika tuzlu suda haşlayın. Kuru fasulyeyi süzün ve kabağı ayıklayın. 1 cm büyüklüğünde küp küp kesin. Pirinci haşlayın ve lahanayı dörde bölün, ayıklayın ince şeritler halinde doğrayın. Domatesleri süzün. Suyunu sebze suyu, acı sos ve ezilmiş sarımsak ile kaynatın. Kabağı da ekleyin ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişerken 5.dakikada barbunyayı, lahanayı, kuru fasulyeyi ve 10.dakikasında da mısırı ekleyin. Pişmenin sonun gelirken domates, maydanoz ve pirinci ekleyin. Tavuk etlerini 2 cm.lik küpler şeklinde doğrayın ve kızgın sıvı yağda 10 dakika kadar kızartın. Kekik, tuz, kırmızı biber, karabiber ile tatlandırın ve türlüye katın.Afiyet olsun..
#03.11.2007 13:39 0 0 0
  • eline emegine saglık
#03.11.2007 16:01 0 0 0
  • paylasım icin saol
#17.11.2007 12:08 0 0 0
  • ellerine saglık sindy abla fasulye varsa olay bıtmıstır bayılırım
#14.02.2008 23:39 0 0 0
  • saoll elien sağlk
#18.04.2008 15:43 0 0 0