Malzemesi:
500 gr kıyma
köfte baharı
1 soğan
5-6 maydanoz
tuz
Püre:
1 kg patates
1-2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt

tuz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
yapılışı
1. Kıyma ve diğer köfte malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. Köfte harçdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasını çukurlaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine köfteler dizilir.

2. Patatesleri soyulup küp küp doğranır ve tuzlu suda yumşayıncaya kadar haşlanır. Patatesler süzülüp bir kaba alınır ve üzerine süt, tereyağ ve gerekiyorsa tuz ilave edip püre oluncaya kadar ezilir. Kaşık yardımı ile püre köftelerin üzerlerine paylaştırılır. Üzerlerine kaşar peynir rendesi serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 25-30 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 396
favori
like
share
By_ergen Tarih: 17.11.2007 13:08
paylasım icin saol
mihmandar Tarih: 03.11.2007 18:58
Hasanpaşa köftesi olarak da bilinen bu köfte kalabalık davetlerinizde özellikle servis kolaylığı nedeniyle tercih edilebilirsiniz.

Ayrıca; yarı pişmiş haldeyken (ölçüye göre) çok az salçalı su ilave edilirse köftelerin kurumaması sağlanıyor. Servis yaparken de köftenin üzerindeki kaşarın üstüne gelmeyecek şekilde tepsinin dibinde biriken sos hafifçe köftenin kenarlarına dökülürse daha da lezzetli oluyor.