Erdoğan Akduman

Erdoğan Akduman (d. 1944) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, senarist.

İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu olan Erdoğan Akduman, ilk deneyimlerini Kent Oyuncuları ve Dostlar Tiyatrosu'nda edindi. 1970'li yıllarda, Vasıf Öngören, Halil Ergün, ve Mustafa Alabora ile Ankara Birlik Tiyatrosu ve Ankara Sahnesi oluşumlarının kurulmasında birlikte yer aldı. 12 Mart askeri darbesinde aynı ekiple gözaltına alındı. 1962'den itibaren kamera karşısında da yer aldı. Geleneksel seyirlik gösterilerden olan "Meddah"ı çağdaş boyutlarda yeniden değerlendirerek Türk tiyatrosuna kazandırdı. Erdoğan Akduman Çasod üyesidir.

Devlet Tiyatrosundan emekli olan sanatçı, senaryo yazarlığı da yaparak, tiyatro oyunları, dizi ve sinema film senaryoları yazdı.

Filmografisi

* Çöpten İnsanlar - 1998
* İlişkiler - 1997
* Gayret - 1994
* Üç Kişilik Dünya - 1993
* Şaban Askerde - 1993
* Ateş Üstünde Yürümek - 1991
* Köroğlu - 1991
* Kumar (2) - 1988
* Deniz Kızı - 1987
* Sis - 1987
* Ziyaret - 1987
* Bir Günün Hikayesi - 1980
* Balatlı Arif - 1967
* Kozanoğlu - 1967
* Ölüm Tarlası - 1966
* Ayşecik Yavru Melek - 1962

Bazı senaryoları

* Şanjan - 2006
* İlişkiler - 1997
* Şahin - 1996
* Üç Kişilik Dünya - 1993
* Sevginin Böylesi - 1993
* Oyun Bozuldu - 1993

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 455
favori
like
share