Bahar Çorbası
Malzemeler:
2 Adet sogan
1 Adet elma
1 Adet havuç
2 Çorba kaşıgi sıvıgi
1 Kahve fincanı un
1 Çorba kaşıgi köri
5 Su bardagi et suyu
1 Çay kaşıgi limon suyu
3-4 Dal maydanoz
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Sogan, elma ve havucu soyup küçük küpler halinde dograyın.
Sıvıyagı kızdırıp sogan, elma ve havucu 5 dakika kavurun.
Un ve köriyi ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin.
Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın.
Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 40 dakika pişirin.
Çorbayı blenderle ezip, tekrar ısıtın.
Maydanozla süsleyip servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 424
favori
like
share
Sindy Tarih: 05.11.2007 17:57
paylasim icin tesekkurler
SU-PERISI Tarih: 05.11.2007 16:49
tariflerin için teşekkürler
@ARZU@ Tarih: 03.11.2007 23:09
Ezo Gelin Çorbası
MALZEMELER:
1 çay fincanı kırmızı mercimek
1 çay fincanı ince bulgur
1 adet orta boy sogan
2 çorba kaşıgı margarin
2 çorba kaşıgı domates salçası
2 çay kaşıgı kırmızı biber
Yarım çay kaşıgı acı biber yada biber salçası
2 çay kaşıgı nane
Biraz tuz
6-7 bardak su

HAZIRLANIŞI:
Tencereye yag ve küçük küçük dogranmış soganları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış mercimek, bulgur, salça,tuz koyup mercimek ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp acı kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın.