Malzemeler
Mutfak
Zorluk 1
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
4 Adet armut
2 Çorba kaşıgı tozşeker
1 Yemek kaşıgı limon suyu
80 gr Sütsüz çikolata
80 ml krema (1 çay bardagı)
Kaymaklı donduma (istege baglı)
Süslemek için nane yapragı

Hazırlanışı

Armutları soyun ve kararmamaları için üstüne limon suyu sürün.
Isıya dayanıklı bir çukur kabın içine armutları yerleştirip üzerine yeterince suyunu, şekerini ilave edin ve 20-25 dakika pişirin.
Kremayı küçük bir kabın (cezve olabilir) içine koyup ısıtın.
Kaynayınca çikolatayı elinizle küçük parçalar halinde kırıp kremaya ekleyin ve hemen ateşten alın.
Karıştırarak çikolatanın erimesini saglayın ve bir kenarda bekletin.
Servis tabaklarına kaymaklı dondurmayı koyun.
Üzerine arzuya göre sıcak ılık veya soguk haldeki armutları yerleştirin.
Sıcak haldeki sosu üzerine döküp, nane yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.
NOT : Çikolatalı sosa portakal kabunu rendesi de ekleyebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 479
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:49
teşekkür ederim @ARZU@ ellerine sağlık
Sindy Tarih: 05.11.2007 17:55
tarif icin tesekkurler , emegine saglik
SU-PERISI Tarih: 05.11.2007 16:39
hafif ve güzel bir tatlı. emegine saglık