malzemeler:
1 patates (kup dogranmis)
1 orta boy sogan(kiyilmis)
100 gr brokoli(kiyilmis)
50 gr ispanak(kiyilmis)
1 orta boy havuc (kup dogr.)
Birkac adet kereviz sapi
2 dis sarimsak
1 adet tavuk bulyon
3,5 su bardagi sut
1/2 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi z.yagi
1,5-2 su bardagi sicak su
1 cay kasigi beyaz biber
2 cay kasigi zedecal
1 tutam tuz(istege bagli)

yapılışı:
Margarini ve z.yagini genis bir tencerede erittikten sonra sogani ekleyip 5-6 dk kavurun ve ardindan havucu ekleyin. Kiyilmis sarmisagin yarisini da ekleyip 5 dk daha kavurun. Ardindan brokoliyi ekleyin. Biraz pistikten sonra ispanagi ve geri kalan sarmisagi ekleyin. Ispanak suyunu saldiginda sutun 1/2 bardaklik kismini ekleyip sebzeler sutu cekene kadar pisirin. Sut cekildikten sonra yarim bardak daha ekleyin ve biraz kaynatin. Bu arada kup dogranmis patatesi ve beyaz biberi de ekleyin. 5-6 dk kaynattiktan sonra sutun geri kalan kismini tavuk bulyon ile ilave edip sebzeler iyice yumusayana kadar ara sira karistirarak kaynatin. Daha sonra kaynar suyu, kiyilmis kereviz saplarini ve zerdecali ekleyebilirsiniz. 5 dk daha bu sekilde kisik ateste pisirdikten sonra corbaniz hazir. Afiyet olsun!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 387
favori
like
share
Sindy Tarih: 06.11.2007 11:37
emegine saglik SU-PERISI