Malzemesi

2 bardağı un
1,5 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım paket margarin yada tereyağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı süt

Kakaolu hamur için:
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı süt
yapılışı

Un bir kaba elenir, tozşeker, vanilya, kabartma tozu, margarin yada tereyağ, yumurta ve 1 çorba kaşığı süt ilave edilip güzelce yoğrulur. Hamur ikiye bölünüp yarısına kakao,1 çorba kaşığı tozşeker ve 1 çorba kaşığı süt ilave edilip tekrar yoğrulur. İki hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.

Beyaz hamurun 1/3 üçte birini kenar koyun. Kakaolu hamurunda 1/3 üçte birini kenar koyun.

Kakaolu hamuru bir santim kalınlığında bir dikdörtgen olarak açın. Birer santim eninde şeritler kesin. Aynı işlemi beyaz hamurda tekrarlayın.

Üç sıra halinde bir beyaz, bir kakaolu ve tekrar bir beyaz hamur şeridini yanyana koyun.

İkinci sırada beyazın üstüne kakaolu şerit, kakaolunun üstüne beyaz şerit gelicek şekilde sırayı tamamlayın. Üçüncü sırada tekrar birinci sırada ki gibi tekrarlayın. Kalan beyaz ve kakaolu hamura sarın. Yaklaşık yarım saat buzdolabında bekledikten sonra birer santim kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 10 dakika pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 468
favori
like
share
güney'ce Tarih: 06.11.2007 01:53
*** teşekkürler***
Sindy Tarih: 05.11.2007 18:02
emegine saglik SU-PERISI