Malzemesi

yarım kg kuşbaşı et
1 kg patlıcan
4 domates
5 sivribiber
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı bibersalçası
2 kuru soğan
1 çay bardağı su
yarım çaybardağı sıvıyağ
tuz, pulbiber
yapılışı
1. Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın ve tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin. Soğanları piyazlık doğrayıp kuşbaşı etle ve bibersalçası ile beraber karıştırın. Süzüdüğünüz patlıcanları, küp küp doğranmış domatesleri ve biberleri, ince kıyılmış sarımsaklarıda ilave edip tekrar karıştırın.

2. Patlıcanlı karışımı fırın tepsisine alıp üzerine yarım çaybardağı sıvıyağ, 1 çaybardağı suyu ve tuzu gezidirip 180 derece ayarlı fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırına verdikten sonra 15 dakikada bir yemeği karıştırıp kontrol edin. Pilav eşliğinde servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1367
favori
like
share
CA-CHALLENGE Tarih: 09.12.2007 01:58
teşekkürler paylaşım için
By_ergen Tarih: 17.11.2007 13:07
paylasım icin saol
Sindy Tarih: 06.11.2007 10:50
[COLOR="Pink"]emegine saglik SU-PERISI