Lamborghini'ye ilgi 2007'de de artıyor

Son güncelleme: 06.11.2007 08:17
  • Lamborghini'ye ilgi 2007'de de artıyor

    Doğuş Otomotiv'in Türkiye pazarına sunduğu İtalyan spor otomobil markası Lamborghini büyümesini sürdürüyor. Automobili Lamborghini, 2007'de önceki yıla göre yüzde 15 artışla 2 bin 400 teslimat öngörüyor
    noimage
    Geçen senelerdeki güçlü satışlar ve kar artışının ardından Automobili Lamborghini 2007 yılında bir rekora gidiyor. Automobili Lamborghini'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Stephan Winkelmann, Tokyo Motor Show'da yaptığı konuşmada, Lamborghini'nin bu sene de çok güçlü bir artış kaydedeceğini belirtti ve 2006 yılına kıyasla yüzde 15 artışla toplam 2 bin 400 birim teslimat yapmayı planladığını açıkladı.

    "2004 yılında kara geçip, en karlı otomobil imalatçıları grubuna girmemizin ardından 2007 yılı şirketin ve Lamborghini markasının güçlenişini temsil etmektedir. Bu nedenle, dünyadaki en karlı süper spor otomobil imalatçısı olma hedefimize doğru yeni bir adım atmış bulunuyoruz" diyen Winkelmann sözlerini şöyle sürdürdü:

    "En fazla büyümeyi gösteren bölge yüzde 25'ten fazla artan teslimatla Asya Pasifik olacaktır. Bölgenin en önemli pazarı yedi tane showroom bulunan Japonya'dır. Japonya dünya genelinde Lamborghini için en önemli 5. pazardır. Lamborghini Asya Pasifik, Avrupa ve Amerika kıtaları arasında eşit teslimat hacmi stratejisi ile hareket ediyor."

    Lamborghini'nin büyümesine ve karlılığına katkı sağlayan etkenler arasında; markanın müşteri odaklı hareket etmesi ve Gallardo Superleggera dâhil genç ve çekici ürün yelpazesi başta yer alıyor. Automobili Lamborghini başarısını sürdürmek amacıyla, ürün portföyü yanında satıcı ağını da tutarlı bir biçimde genişletmeyi istiyor.
    Piyasaya yeni sunulan Lamborghini Reventon yanında, Lamborghini Gallardo ve Lamborghini Murcielago olarak iki model hattı için süregelen coşkulu talepler, yeni rekor başarısı için taban oluşturuyor. Lamborghini'nin tüm üretimi stoku 2008 yılı sonuna dek tükenmiş durumdadır.
#06.11.2007 08:17 0 0 0