Malzemesi

500 gr. çorti (lahana turşusu),
1-2 kilo kemikli et,
3 su bardağı dövme, 2 su bardağı nohut,
tuz,
1 su bardağı yağ,
1 adet ekşinar.

Hazırlanışı

Lahana turşusunun mahalli adı “çorti”dir. Sirke kullanmadan büyük küplerde yapılan bu turşunun yemekleri yapıldığı gibi turşu olarak da tüketilir.

Büyük bir tencereye önce kemikli et ve nohut konarak bunların üzerine gelecek kadar su seviyesi içerisinde yarım saat kaynatılır. Üzerine çorti (lahana turşusu), dövme yağ, nar veya nar kabuğu ile bir miktar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Sulu yemek olan çorti aşı etin pişme durumuna göre pişirildikten sonra servise sunulur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2437
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 06.11.2007 18:03
paylaşımın için saol